MANANCA SANATOS! Incepe de azi!
« Înapoi la Materiale informative privind sănătatea publică

MANANCA SANATOS!
Incepe de azi!


Luna ianuarie este un bun prilej pentru a incepe sa iti reevaluezi stilul de viata. Miscarea, hidratarea corecta si o alimentatie bazata pe fructe si legume sunt aliatii tai. Fructele si legumele te ajuta la dezintoxicarea necesara dupa Sarbatori.
Ai o multitudine de variante: varza, varza de Bruxelles, broccoli, napi, pastarnac, morcovi, mere, portocale, mandarine, clementine si multe altele.
Clementinele
O singura clementina contine 60% din doza de vitamina C recomandata zilnic. Poate fi luata in poseta, pentru o gustare.
Varza de Bruxelles
Este la fel de sanatoasa ca varza, broccoli si alte alimente-minune care lupta impotriva cancerului si inflamatiilor. In plus, toate sunt bogate in fibre, potasiu, vitamina A si C, fier si au putine calorii.
Morcovii
Au mai mult de 400% decat doza zilnica necesara de vitamina A. Pot fi o gustare excelenta care satisface pofta de dulce.
Pastarnacul
Este o leguma perfecta pentru gatit pe timp de iarna. Contine fibre, vitamina C si potasiu.
Grapefruitul
Grapefruitul este un aliment foarte special. Consumat cu proteine, accelereaza procesul de ardere a grasimilor si astfel ajuta la slabit. Grapefruitul contine si multe fibre, vitamina C si acid folic, dar si o cantitate impresionanta de licopen, substanta care previne tumorile si ne fereste de cancere (de piele, de plamani, de colon, de san).

Dr. Loti Popescu
Master European Promovarea Sanatatii si Educatie pentru Sanatate
Coordonator PN V
DSPJ Constanta