Săptămâna Europeană a Mobilităţii 17 - 23 septembrie 2012
« Înapoi la Materiale informative privind sănătatea publică

In perioada 17 – 23 septembrie 2012, Directia de Sanatate Publica Judeteana Constanta desfasoara – prin Biroul de Promovare a Sanatatii si Educatie pentru Sanatate - Campania IEC pentru Săptămâna Europeană a Mobilităţii, sub sloganul „Transportul urban pe calea cea bună”.

Scopul campaniei:
• Promovarea formelor alternative de transport ecologic si sublinierea faptului că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze.
• Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, se aduc beneficii imense atât mediului cât şi sănătăţii personale.

Obiectivele campaniei:
Pentru a avea o economie care consumă puţină energie şi poluează puţin, UE a adoptat o serie de obiective ambiţioase de climă şi energie pentru a fi atinse până în 2020. Acestea includ:
• reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră,
• creşterea cu 20% a eficienţei energetice
• o cotă de 20% din consumul total de energie să fie energii regenerabile.
• conştientizarea publicului cu privire la necesitatea de a acţiona împotriva poluării cauzate de creşterea traficului în mediul urban.

Acţiunile campaniei sunt orientate spre informarea populaţiei care este încurajată să înţeleagă de ce rolul mişcării şi al sportului sunt atât de importante pentru bunăstarea fizică şi mentală a cetăţenilor.
Campania stimulează oamenii să participe la creşterea calităţii vieţii lor.

Dr. Loti Popescu
Master European Promovarea Sanatatii si Educatie pentru Sanatate
Coordonator PN V
DSPJ Constanta