SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂŢII 2011 16-22 septembrie 2011
« Înapoi la Materiale informative privind sănătatea publică

Analiza de situaţie în România, ocazionată de campania
SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂŢII 2011
16-22 septembrie 2011


Tema campaniei: „Mobilitatea alternativă !”
Fiecare Săptămână Europeană a Mobilităţii (SEM) se concentrează pe o anumita temă legată de mobilitatea sustenabilă, aşa-numita temă centrală. Autorităţile locale sunt invitate să organizeze activităţi pentru cetăţenii lor pentru a creşte nivelul de conştientizare în special asupra temei centrale. În plus, municipalităţile au fost încurajate să lanseze şi să promoveze măsuri permanente care să susţină tema.


SCOPUL ANALIZEI:
Scopul analizei este de a furniza evidenţe, de la nivel internaţional şi naţional , utile pentru desfăşurarea campaniei de celebrare.

SCOPUL CAMPANIEI:
Este de promovare a formelor alternative de transport ecologic si de a sublinia faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze. Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, aducem beneficii imense atât mediului cât şi sănătăţii noastre.

OBIECTIVUL CAMPANIEI:
Pentru a deveni o economie care consumă puţină energie şi poluează puţin, UE a adoptat o serie de obiective ambiţioase de climă şi energie pentru a fi atinse până în 2020. Acestea includ:
• reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră,
• creşterea cu 20% a eficienţei energetice
• o cotă de 20% din consumul total de energie să fie energii regenerabile.
Una dintre provocările principale în atingerea acestor obiective este scăderea volumului de călătorii cu autoturisme private, care consumă majoritar combustibili pe bază de petrol. Concentrându-se pe mobilitatea alternativă, cea de-a 10-a ediţie a Săptămânii Europene a Mobilităţii vrea să susţină tranziţia spre un sistem de transport eficient pentru resurse promovând moduri nepoluante, eficiente în ceea ce priveşte combustibilul şi transport ce foloseşte puterea umană.
- vezi documentul integral in atasament -

Descarcă document