EVOLUTIA CAZURILOR DE MENINGITA ACUTA VIRALA IN JUDETUL CONSTANTA
« Înapoi la Comunicate de presă

DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA JUDETEANA CONSTANTA
Aleea Lacramioarei nr. 1, tel.0241/480939;0241/480940; fax 0241/480946
Adresa site :www.dspct.ro
Compartiment Relatii cu Publicul

COMUNICATE DE PRESA
Data 14.10.2016
_______________________________________________________
EVOLUTIA CAZURILOR DE MENINGITA ACUTA VIRALA IN JUDETUL CONSTANTA

De la inceputul lunii octombrie pana pe data de 14.10.2016 inclusiv, au fost suspicionate 31 cazuri de meningita acuta virala, din care 2 cazuri West Nile. Dintre cele 31 de cazuri suspicionate, au fost confirmate cu meningita acuta virala 24 cazuri ( niciun caz de West Nile) si sunt in curs de evaluare 7 cazuri;
O echipa mixta din cadrul Directiei de Sanatate Publica Constanta (Serviciul Control in Sanatate Publica si Serviciul Supraveghere in Sanatate Publica – Igiena Scolara) desfasoara actiuni de evaluare a conditiilor igienico-sanitare in cadrul unitatilor de invatamant unde au existat cazuri confirmate de meningita acuta virala.
De asemenea, Directia de Sanatate Publica Constanta efectueaza actiuni de dezinfectie in cadrul unitatilor de invatamant unde se inregistreaza cazuri noi de meningita acuta virala, incepand cu data de 13.10.2016.
Cadrele medicale din unitatile de invatamant efectueaza triajul epidemiologic zilnic al elevilor si fac educatie pentru sanatate in randul elevilor , cadrelor didactice si personalului auxiliar.
S-au facut recomandari, de catre DSP Constanta, privind efectuarea curateniei si dezinfectiei riguroase in incinta spatiilor de invatamant si la grupurile sanitare (cu produse avizate de catre Ministerul Sanatatii), transmise Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Serviciului Public de Asistenta Sociala Constanta si primariilor din judetul Constanta.