DSPJ CONSTANTA A EMIS AUTORIZATIA SANITARA CU DEROGARE – PRIMA DEROGARE – PENTRU PARAMETRUL NITRAT PENTRU SISTEMUL CENTRALIZAT DE APA DIN LOC. COROANA, JUDETUL CONSTANTA. DURATA DEROGARII ESTE DE 3 ANI
« Înapoi la Comunicate de presă

DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA JUDETEANA CONSTANTA
Aleea Lacramioarei nr. 1, tel.0241/480939;0241/480940; fax 0241/480946
Adresa site :www.dspct.ro
Compartiment Relatii cu Publicul
COMUNICATE DE PRESA
Data 19.07.2016

DSPJ CONSTANTA A EMIS AUTORIZATIA SANITARA CU DEROGARE – PRIMA DEROGARE – PENTRU PARAMETRUL NITRAT PENTRU SISTEMUL CENTRALIZAT DE APA DIN LOC. COROANA, JUDETUL CONSTANTA. DURATA DEROGARII ESTE DE 3 ANI
_______________________________________________________
Ca urmare a documentatiei de solicitare a autorizatiei sanitare de functionare inaintata de S.C. RAJA S.A. Constanta, in baza legislatiei in vigoare L458/2002 privind calitatea apei potabile, Ord. M.S. nr. 299/638 din 2010 privind aprobarea Metodologiei de acordare a derogarilor pentru parametrii chimici, DSPJ Constanta a emis autorizatia sanitara cu derogare – prima derogare – pentru parametrul nitrat pentru sistemul centralizat de apa din localitatea Coroana, judetul Constanta. Durata derogarii este de 3 ani.
S.C. RAJA S.A. Constanta va duce la indeplinire programul si calendarul de conformare anexa a autorizatiei privind realizarea lucrarilor si masurilor ce trebuie executate in vederea respectarii normei sanitare pentru parametrul nitrat.
De asemenea, producatorul de apa S.C. RAJA S.A. Constanta va elabora semestrial un bilant privind situatia lucrarilor angajate si rezultatele programului de monitorizare pe care le va depune la DSPJ Constanta (Ord.299/638/2010 – art.7).

RECOMANDARI PENTRU POPULATIA DIN LOCALITATEA COROANA

1. DSPJ Constanta si medicii din localitate vor recomanda alimentatia naturala (la sân) a sugarilor.
2. Pentru alimentatia artificiala a copiilor 0-1 an, a femeilor insarcinate si a celor care alapteaza se va folosi apa plata imbuteliata sau apa potabila dintr-o sursa autorizata si asigurata de Primaria Coroana (pentru reconstituirea laptelui praf pentru copii 0-1 an in alimentatia artificiala se va prefera apa plata avizata si recomandata de Societatea Româna de Pediatrie).
3. DSPJ Constanta si S.C. RAJA S.A. Constanta vor desfasura un program de monitorizare suplimentara pentru parametrii nitriti si nitrati.
6. Primaria Coroana va asigura depozitarea controlata a gunoiului de grajd din localitate precum si utilizarea controlata a ingrasamintelor naturale si de sinteza.
7. S.C.RAJA S.A. Constanta va asigura respectarea perimetrelor de protectie sanitara pentru toate elementele sistemului de apa conform H.G. 930/2005.