COMUNICAT DE PRESA PRIVIND FOCARUL DE TOXIINFECTIE ALIMENTARA INREGISTRAT IN TABARA COMOROVA
« Înapoi la Comunicate de presă

DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA JUDETEANA CONSTANTA
Aleea Lacramioarei nr. 1, tel.0241/480939;0241/480940; fax 0241/480946
Adresa site :www.dspct.ro
Compartiment Relatii cu Publicul
COMUNICATE DE PRESA
Data 17.08.2015

COMUNICAT DE PRESA PRIVIND FOCARUL DE TOXIINFECTIE ALIMENTARA INREGISTRAT IN TABARA COMOROVA
_________________________________________________________
In cursul diminetii de astazi 17.08.2015, orele 600 , Directia de Sanatate Publica Constanta a declansat investigatia epidemiologica in focarul de toxiinfectie alimentara de la Tabara de excelenta organizata de fundatia BIOTERA , in statiunea Comorova.
Pe teren sunt mai multe echipe ale DSPJ Constanta:
- o echipa a Serviciului de Control in Sanatate Publica la Comorova pentru evaluarea conditiilor igienico- sanitare, recolte de probe biologice de la personal, recolte probe de alimente, recolte salubritati alimentare;
- o echipa la Spitalul Municipal Mangalia pentru ancheta la cazurile internate
- o echipa la Spital Clinic de Boli Infectioase pentru ancheta la cazurile internate
In tabara sunt cazati 293 de copii, din care au prezentat simptomatologie digestiva 29 copii, cu varsta cuprinsa intre 11-13 ani. Copiii acuzau : crampe abdominale, greturi, varsaturi alimentare (1-3 varsaturi), subfebrilitate 3 copii, scaune diareice 3 copii. Din cei 29 de copii :
- 22 s-au prezentat la Compartimentul de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Municipal Mangalia
- 7 la Unitatea Primiri Urgente a Spitalului Clinic de Urgenta “Sf. Apostol Andrei” Constanta; 6 din cei 7 copii au fost indrumati si internati la Spitalul Clinic de Boli infectioase Constanta.
Debutul bolii digestive a fost la aproximativ 60 minute dupa masa de pranz : ciorba de legume cu carne de pui dreasa cu ou, cartofi taranesti la cuptor cu muschiulet de purcel.
Evolutia sub tratament cu simptomatice antispastice, antiemetice si perfuzii endovenoase a fost favorabila, asfel ca in prezent din cei 29 de copii cu spitalizare de zi si internati , au ramas internati doar 2 copii la Spitalul Clinic de Boli infectioase Constanta.
Vom reveni cu completari.