Referitor:alerta privind posibila contaminare cu germeni infectiosi a apei de imbaiere in zona litoralului bulgaresc
« Înapoi la Comunicate de presă

Urmare alertei privind posibila contaminare cu germeni infectiosi a apei de imbaiere in zona litoralului bulgaresc, va transmitem urmatoarele:
- DSPJ Constanta a inceput monitorizarea calitatii apei de imbaiere in acest sezon pe litoral din data de 15 mai 2014. Pana in prezent toate probele recoltate s-au incadrat in valoarea de referinta a standardului in conformitate cu legislatia europeana si romaneasca in vigoare.
- Rezultatele probelor recoltate sunt afisate pe site-ul www.dspct.ro
Avand in vedere situatia sus mentionata DSPJ Constanta, ca urmare a solicitarii Ministerului Sanatatii a organizat o actiune de suplimentare a recoltei de probe de apa de mare in zona limitrofa frontierei cu Bulgaria.

O echipa de inspectori sanitari s-a deplasat pentru recoltare de probe de apa de mare din zona Vama Veche, 2 Mai, Mangalia, Saturn.
Din datele inregistrate la Serviciul de internari a Spitalului de Boli Infectioase Constanta in ultimile 5 zile nu s-au inregistrat cazuri de suspiciune de hepatita tip A la persoane, turisti sau localnici din zona litoralului romanesc.