Programul National de Imunizari - vaccinarea (hepatic B pediatric si BCG)
« Înapoi la Comunicate de presă

DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA JUDETEANA CONSTANTA
Aleea Lacramioarei nr. 1, tel.0241/480939;0241/480940; fax 0241/480946
Adresa site :www.dspct.ro
Compartiment Relatii cu Publicul

COMUNICATE DE PRESA
Data 26.06.2014
____________________________________________________________
Comunicat de presa
Programul National de Imunizari - vaccinarea (hepatic B pediatric si BCG)

Vaccinurile necesare derularii Programului National de Imunizari sunt achizitonate de catre Ministerul Sanatatii si repartizate directiilor de sanatate publica judetene, prin Ordin de Ministru, functie de necesarul estimat de fiecare directie judeteana in parte. Avand in vedere ca stocurile de vaccinuri hepatitic B pediatric, BCG si hexavalent, sunt epuizate , dorim sa informam prin intermediul mass-media , personalul medical implicat cat si parintii referitor la acest aspect si totodata, va comunicam ca urmatoarea transa de vaccin hexavalent va fi livrata direct la sediile DSP judetene, pana la sfarsitul lunii iulie .
Situatia stocurilor de vaccin este sub continua monitorizare prin directiile de sanatate (situatia consumului si stocului de vaccin se transmite lunar), centrele regionale de sanatate si Institul National de Sanatate Publica - Centrul National Supraveghere si Control Boli Transmisibile.
Intarzierea livrarii vaccinurilor mentionate mai sus, se datoreaza lipsei acestora de pe piata ca urmare a imposibilitatii producatorilor de a livra aceste produse.
Prin redistribuire de la alte DSP-uri din tara , DSPJ Constanta va primi 1700 doze de vaccin BCG .
Copiii ramasi restantieri sunt recuperati conform indicatiilor Institutului National de Sanatate Publica Bucuresti, imediat la primirea vaccinurilor.