FOCAR INCHIS TOXIINFECTIE ALIMENTARA – RESTAURANT CLEOPATRA MAMAIA
« Înapoi la Comunicate de presă

DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA JUDETEANA CONSTANTA
COMUNICAT DE PRESA

Str.Aleea Lacramioarei nr.1

Relatii cu Publicul , tel.0241/480948; fax 0241/480946

Constanta, 12.07.2013
______________________________________________________
FOCAR TOXIINFECTIE ALIMENTARA – RESTAURANT CLEOPATRA MAMAIA
______________________________________________________


Directia de Sanatate Publica Judeteana Constanta aduce la cunostinta opiniei publice faptul ca, astazi, 12.07.2013, focarul de toxiinfectie alimentara care a evoluat la Restaurantul Cleopatra din Mamaia ( depistat si declarat in data de 3.07.2013) , a fost declarat inchis.
Cei 5 (cinci) bolnavi internati la Spitalul Clinic de boli infectioase Constanta, au fost externati dupa o zi de spitalizare cu evolutie clinica favorabila in urma tratamentului etiopatogenic si simptomatic primit.

Din analiza recoltelor de probe s-au constatat urmatoarele :

1. 2 angajati din personalul blocului alimentar sunt purtatori de stafilococ .Purtatorii au fost scosi din activitate pentru a efectua tratament si vor reveni la lucru doar dupa negativarea exudatelor.

2. Testele de salubritate evidentiaza :
- incarcatura microbiana peste limitele admise pe suprafetele de lucru, ustensile, maini personal bloc alimentar si preparate alimentare finite;
- nerespectarea masurilor de igiena individuala.
Pentru deficientele constatate s-a dispus sanctionarea administratorului unitatii si a persoanelor angajate carora li s-au recoltat probe de pe maini si in urma rezultatelor s-a descoperit incarcatura microbiana.