Concluziile controlului igienico-sanitar efectuat la Gradinita nr.5 “Voinicelul “ din localitatea Cernavoda , ca urmare a articolului aparut in mass media privind “ 6 cazuri de imbolnaviri - internati cu diagnosticul de enterocolita virala”
« Înapoi la Comunicate de presă

DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA JUDETEANA CONSTANTA
Aleea Lacramioarei nr. 1, tel.0241/480939;0241/480940;
fax 0241/480946
Adresa site : www.dspct.ro
Compartiment Relatii cu Publicul
COMUNICATE DE PRESA
Constanta, 28.02.2019

Concluziile controlului igienico-sanitar efectuat la Gradinita nr.5 “Voinicelul “ din localitatea Cernavoda , ca urmare a articolului aparut in mass media privind “ 6 cazuri de imbolnaviri - internati cu diagnosticul de enterocolita virala”
__________________________________________________________
In urma articolului aparut in mass-media locala privind aparitia unor cazuri de imbolnaviri digestive in randul copiilor de la Gradinita nr. 5 „ Voinicelul” din localitatea Cernavoda, o echipa mixta formata din reprezentanti din cadrul Serviciului de Control in Sanatate Publica si Serviciului de Supraveghere Epidemiologica si Boli Transmisibile, au efectuat un control in cadrul unitatii scolare in data de 25.02.2019, constantandu-se urmatoarele:
- Gradinita nr.5 „Voinicelul” si Cresa nr. 2 functioneaza in aceeasi cladire, respectiv in strada 9 Mai, nr.10; La parterul unitatii scolare isi desfasoara activitatea grupa mijlocie „Albinutelor” , cu un efectiv de 25 de prescolari si frecventa medie/zilnic de 21 prescolari.
- In perioada 19.02.-24.02.2019 la grupa mijlocie „Albinutelor” s-au inregistrat 4 cazuri de enterocolita acuta, sindrom dispeptic, din care:
- 1 copil s-a prezentat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sf.Apostol Andrei” Constanta, a fost diagnosticat cu gastro-enterocolita si a primit tratament in ambulatoriu;
- 3 copii s-au prezentat la Centrul de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Orasenesc Cernavoda, iar dintre acestia, 2 copii au primit tratament perfuzabil iar unul a fost internat in sectia pediatrie a Spitalului Cernavoda.
- Cazurile s-au prezentat la unitatile medicale in perioada 19-24.02.2019 cu simptomatologie minora (1-2 varsaturi sau un scaun moale afirmativ , in zile diferite fara a consuma acelasi meniu ).
- Meniurile au fost preparate de persoane diferite din blocul alimentar, pentru copiii din cresa si copiii de la gradinita.
- Probele recoltate de catre echipa DSPJ sunt in lucru.
La momentul actual nu se pune problema unui focar de toxiinfectie alimentara.
Pentru deficientele constatate a fost aplicata sanctiune contraventionala , conform HG nr.857/2011, art.56, lit a, in valoare de 3000 lei .